Geen prijs ‘Een kei van een journalist’ in 2015

Amersfoort – Dit jaar wordt de Amersfoortse prijs ‘Een kei van een journalist’ niet uitgereikt. De jury heeft hiertoe besloten na beoordeling van de ontvangen inzendingen.

Twee inzendingen die naar de mening van de jury wel in aanmerking zouden komen, vielen buiten de criteria van de prijs.

Met deze prijs wordt het beste lokale journalistieke item onderscheiden, dat in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015 is gepubliceerd. De jury bestaat uit ervaren deskundigen uit de journalistiek en wordt voorgezeten door René van Zanten, algemeen directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De prijs ‘Een kei van een journalist’ is in 2014 voor het eerst uitgereikt.

Juryrapport
De jury heeft de lat hoog gelegd, omdat Amersfoort ‘verwend is met regionale en lokale kranten, een lokale en een regionale omroep, freelance journalisten en kleinere journalistieke initiatieven die actief zijn in of rond de stad.’ Na beoordeling van de inzendingen heeft de jury besloten dit jaar de prijs niet uit te reiken, omdat de inzendingen ‘niet de tinteling teweeg brachten die hoort bij een potentiële prijswinnaar in Amersfoort’.

Twee inzendingen die bewezen dat de lat van de jury hoog kan en moet liggen, konden helaas niet meedingen naar de prijs. Eén omdat de inzending buiten de termijn is ingediend, de ander omdat deze niet binnen de aangegeven periode is gepubliceerd.

Een kei van een journalist 2016
‘Een kei van een journalist’ wordt ook in 2016 uitgeschreven en de jury kijkt vol verwachting uit naar de inzendingen voor deze derde editie.