Hoogbejaarde man opgelicht in Baarn

Baarn – Op maandag 29 februari werd een bejaarde man slachtoffer van oplichting. Hij werd met een smoes overgehaald om zo’n 3000 euro te betalen voor een pannenset.

Rond 13.00 uur fietste een 89-jarige man uit Baarn over de Oosterstraat, toen hij door een onbekende man werd aangesproken. De man vertelde hem dat hij keukenspullen te koop had en dat hij op zoek was naar een afnemer. De bejaarde man wist geen winkel in de buurt waar de ‘verkoper’ zijn waar kon slijten.

De onbekende man bood hem hierop een gratis messen- en pannenset aan, omdat hij er vanaf moest. Het slachtoffer had wel interesse en liet zich overhalen om de spullen over te nemen. Even later bleek dat de verkoper toch geld wilde voor, zoals hij zei, de BTW. Het slachtoffer betaalde de oplichter een bedrag van rond de 3000 euro, waarna de onbekende man verdween. Het slachtoffer deed aangifte van oplichting bij de politie.

Signalement
De verdachte is een blanke man met een slank postuur. Hij is ongeveer tussen de 1,70 – 1,75 meter lang en heeft donkerblond tot bruin haar. Hij was netjes gekleed en droeg vermoedelijk een colbert. Verder sprak hij accentloos Nederlands.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van bovenstaande gebeurtenis of heeft u een idee wie deze oplichter zou kunnen zijn, belt u dan met de politie in Baarn via 0900-8844. Ook als u zelf slachtoffer bent geworden van een dergelijk feit in de omgeving van Baarn, meldt u zich dan bij de politie. U kunt ook anoniem een melding maken via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.