Vorstelijke entree voor Baarn

Baarn – Op woensdag 14 september wordt gestart met het maken van een muurschildering op het seinwachtershuisje bij de spoorwegovergang Stationsweg en de Lt. Generaal van Heutszlaan. De muurschildering wordt aangebracht om graffiti tegen te gaan.

De gemeenteraad van Baarn had wethouder Erwin Jansma gevraagd om op deze plek een vorstelijk entree van Baarn te realiseren. Het seinwachtershuisje is in gebruik als berging van de Nieuwe Baarnsche School (NBS). De directie van de NBS is erg blij dat het huisje wordt verfraaid.

De achterkant van het seinwachtershuisje, gelegen tegenover Eethuys-Café De Generaal, wordt verfraaid met een historische muurschildering. De schildering is gebaseerd op een foto van de Historische Kring Baerne waarop te zien is hoe de spoorwegovergang er vroeger uitzag. De muurschildering wordt gemaakt door Graffiti Netwerk BV. Naar verwachting is de schildering vrijdag in de loop van de dag klaar.

Inwoners en bezoekers kunnen de vorderingen van de muurschildering bekijken vanaf de parkeerplaats van Eethuys-Café De Generaal. Graffiti Netwerk BV. werkt samen met een veiligheidsspecialist van ProRail om te zorgen dat de muurschildering op een veilige manier kan worden gemaakt. Op donderdag 15 september om 11.00 uur brengt wethouder Erwin Jansma, samen met de directie van de NBS, een bezoek aan het seinwachtershuisje.