Kinderen ontbijten in gemeentehuis Baarn

Baarn – Het Nationaal Schoolontbijt in Baarn was een groot succes. Tijdens het burgemeestersontbijt op vrijdag 11 november schoven 23 kinderen van basisschool Guido de Brès aan, om te ontbijten in het gemeentehuis.

Zo gaven zij, samen met burgemeester Mark Röell en wethouder Theo Stroo, het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. De kinderen brachten zelf het gezonde schoolontbijt mee. De burgemeester betaalde symbolisch een bedrag voor het ontbijt, in de vorm van een donatie van € 600 aan Jantje Beton. Dit is het goede doel voor deze 14e editie van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Mark Röell en wethouder Theo Stroo onderstrepen hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen, de burgemeester en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jantje Beton
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 7 namen de cheque met een bedrag van € 600 in ontvangst. Burgemeester Mark Röell kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Ook ik vergeet wel eens te ontbijten. Nu weet ik weer hoe belangrijk en leuk het is om te ontbijten.”

Het ontbijt op het gemeentehuis is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar voor de 14e keer wordt georganiseerd. Centraal staat tijdens deze week het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten.