Oostwende College Bunschoten ontvangt vignet Gezonde School

Bunschoten – Het Oostwende College heeft op 15 november 2016 het landelijke vignet ‘Gezonde School’ ontvangen uit handen van wethouder Bert Koops.

De school ontving dit vignet voor het themacertificaat roken, alcohol- en drugspreventie. De kracht van de aanpak is een brede opzet, waarbij de leerlingen, docenten en ouders worden betrokken.

Dit schooljaar is het Oostwende College gestart met een structurele en planmatige aanpak van roken, alcohol- en drugspreventie op school. De school doet dit in samenwerking met GGD regio Utrecht, Victas en stichting De Boei.

Vignet Gezonde School
Het Oostwende College heeft heldere regels opgesteld met betrekking tot middelengebruik en -bezit. Deze regels, maar ook het zorgprotocol zijn opgenomen in het schoolbeleid en voor iedereen inzichtelijk. Dit maakt dat het Oostwende College gister het vignet Gezonde School kreeg voor het themacertificaat roken, alcohol en drugspreventie. Het toont aan dat de school planmatig en structureel met gezondheid bezig is.

Trots en gezond
De school is erg trots op het vignet. “Om dit te vieren kregen alle leerlingen een waterfles cadeau om te benadrukken dat het normaal is om gezond te leven”, aldus Annemieke Teule (afdelingsleider Oostwende).