Laagvliegoefening omgeving Leusderheide en Vlasakkers

Soest – In week 7 vindt er op en in de omgeving van de Leusderheide en Vlasakkers een oefening plaats van het Defensie Helikopter Commando in samenwerking met 11 Luchtmobiele Brigade.

Voor deze periode is toestemming verleend voor het uitvoeren van militaire vluchten voor oefendoeleinden op zeer lage hoogte.

Om veilig te kunnen opereren in het missiegebied trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht het hele jaar door. Voor deze oefening wordt er vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen naar de Leusderheide en Vlasakkers gevlogen en is er een speciaal laagvlieggebied aangevraagd, globaal tussen de A12 en Soest en tussen Soesterberg en Woudenberg. Tijdens de oefening wordt gezamenlijk het geïntegreerde optreden van grondtroepen en helikopters beoefend. Daadwerkelijke acties zoals het in- en uitstijgen van een helikopter vinden plaats op het oefenterrein zelf.

De oefeningen vinden plaats op:
– Dinsdag 14 februari 2017 van 18.00 uur tot 21.00 uur
– Woensdag 15 februari 2017 van 10.00 uur tot 13.00 uur

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen online worden ingediend of via telefoonnummer 0161-296100 of het gratis nummer 0800-0226033.