CDA-Baarn heeft bijdrage geleverd aan de actie NLdoet

Baarn – Vrijwilligerswerk is belangrijk in een sterke samenleving vindt het CDA. Nederland is een vrijwilligersland bij uitstek.

Ook bestuursleden in Baarn vinden vrijwilligerswerk belangrijk. In het kader van NLdoet deze week is door de plaatselijke afdeling van het CDA een aanbod gedaan en geaccepteerd om in onze gemeente een taalles te geven aan mensen die nieuw in Nederland cq. in Baarn zijn komen wonen.

Woensdagmorgen zijn Bas van den Boom en Gerrie Overweel , beiden afkomstig uit het onderwijs, namens CDA Baarn met een taalgroep in gesprek gegaan. Thema: “Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde” een gedichtenbundel uit 2016. Uitgangspunt was een gedicht uit dit boekje, een elfje (gedicht in elf woorden, elke zin een woord langer), waarmee Malika uit onze provincie vorig jaar een schrijfprijs heeft gewonnen.

Er kwam een goed en leerzaam gesprek op gang over taal, lezen, je weg vinden, keuzes maken. Zij ervaren dat het moeilijk is om de gemeentelijke of algemene informatie te lezen en te begrijpen. Maar een gevoel van trots komt boven als je zover bent dat je stappen vooruit kunt zetten. Aan de hand van verkiezingskranten in eenvoudige taal werd ook uitleg gegeven over de verkiezingen binnenkort. De les werd afgesloten met het schrijven van een gedicht in elf woorden, een elfje:

Baarn
Mooi dorp
Is rustig hier
Mensen hier zijn aardig
Geweldig!

Hiermee werd duidelijk dat deze mensen blij zijn dat zij in ons mooie dorp mogen en kunnen wonen. En het is dankbaar om als vrijwilliger in het kader van NLdoet iets voor een ander te mogen betekenen.