Laanstraat en Brinkstraat krijgen facelift in Baarn

Baarn – De winkelstraten Laanstraat en Brinkstraat in het centrum van Baarn krijgen een nieuwe look. Het definitieve ontwerp hiervoor is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

Onder andere de bestrating en de goten worden vervangen en er komen nieuwe bankjes en afvalbakken. Bij de entrees van de winkels worden bijzondere elementen aangelegd. Ook worden enkele bijzondere plekken gecreëerd in de vorm van pleintjes en centrale fietsparkeerplekken. De doorsteken voor autoverkeer door de Laanstraat verdwijnen. Voor bevoorradingsverkeer wordt een verkeersplan gemaakt. De werkzaamheden starten na de zomer van dit jaar en in november 2018 moet alles gereed zijn.

Over de opknapbeurt voor het centrum jarenlang gesproken. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad het ambitieniveau bepaald. Ook heeft de raad de contouren voor de nieuwe inrichting vastgesteld. In het definitieve ontwerp zijn al deze punten uitgewerkt. Wethouder Erwin Jansen: “Het is een lang proces geweest. Nu gaan we echt van start!”

Aanbesteding
Er volgt eerst een aanbestedingstraject. Naar verwachting is in juli bekend welke aannemer de opdracht gegund wordt. De herinrichting wordt in fasen aangepakt. In september kan de aannemer met de eerste fase op de Laanstraat beginnen: tussen de Nieuwstraat en de Laandwarsstraat.

Groot onderhoud
Het westelijke deel van de Laanstraat en het noordelijke deel van de Brinkstraat worden niet meegenomen in de facelift, maar krijgen groot onderhoud. Hier gaat dan vooral om de kuilen en spoorvorming in de verharding. Komende zomer starten we met het gedeelte van de Laanstraat tussen Nieuw Baarnstraat en Nieuwstraat, nadat Vitens de waterleiding heeft vervangen. Vanaf medio november is de Brinkstraat aan de beurt.