Nieuwe bomen geplant op de Eemdijk

Bunschoten – Vandaag was het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. De leerlingen van de School met de Bijbel hebben, samen met wethouder Willem Heinen bomen geplant op de Eemdijk.

De wethouder en vertegenwoordigers van het Waterschap Vallei en Eem werden op school ontvangen. Wethouder Heinen heeft de kinderen uitgelegd waarom er nieuwe bomen geplant gaan worden en de kinderen beantwoorden de vraag waarom bomen zo belangrijk zijn voor een duurzame leefomgeving. Daarna vertrokken zij op de fiets naar de Eemdijk om samen de eerste boom te planten. De kinderen hebben samen met de medewerkers van de buitendienst ook de rest van de bomen geplant op de dijk.

Dit jaar is de boomfeestdag mede georganiseerd door Waterschap Vallei en Veluwe. Op Eemdijk vinden werkzaamheden plaats voor dijkversterking. Daar moesten bomen voor wijken en daarom zijn er vandaag op deze plek nieuwe bomen geplant.

De nationale boomfeestdag wil kinderen op een fantasievolle en aansprekende manier kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen. En hoe zij zelf een bijdrage kunnen en moeten leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld.