Getuigen gezocht van poging straatroof in Soest

Soest – In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus werd een jongen mishandeld bij een poging tot straatroof. De politie zoekt getuigen.

Rond 2.15 uur kwam een melding van een poging beroving aan de Smitsweg. Agenten gingen erheen en troffen twee jongens aan die vertelden wat hen was overkomen. De slachtoffers zaten op de stoep, toen er drie onbekende jongemannen aan kwamen lopen. Eén van hen vroeg om geld, maar de jongens wilden dit niet geven. De verdachte gaf niet op en pakte de pet van één van de slachtoffers af, waarna hij nog een keer dwingend om geld vroeg. De andere jongen sprong hierbij op, om ertussen te komen, waarop hij werd geslagen in zijn gezicht. Hierna gingen de verdachten ervandoor.

De verdachte die de mishandeling pleegde is tussen de 16 en 19 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij heeft een slank postuur en opvallend dikke lippen. Hij droeg die nacht een wit vest met capuchon die hij over zijn hoofd heen had. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u die nacht iets gezien of beschikt u over informatie die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.