Jesse van Melle (26) uit Soest wil deelnemen aan Expeditie Robinson

Soest – Jesse van Melle (26) is een veelgeziene spreker in de kerkelijke gemeenschap van Soest. Tevens is hij eigenaar van FunSportPro, een bedrijf voor Funsports zoals paintball en archery tag.

Maar Jesse heeft een grote droom: deelnemen aan Expeditie Robinson. En die inschrijvingen zijn deze week geopend. Om een ticket naar het Robinson-eiland te bemachtigen moet Jesse opdrachten van de redactie voldoen en stemmen vergaren. Deze week is de opdracht: ga ergens aan hangen en stel je voor.

Jesse zou Jesse niet zijn als hij ook dit net iets grootser aanpakt dan gemiddeld. Hij heeft besloten om iedereen, elke Soestenaar, te betrekken bij zijn tocht naar het Robinson-eiland. Daarom zijn zijn voorbereidingen te volgen via zijn vlog en website (www.jesse4robinson.nl). Volgers mogen hem ook uitdagen: geef hem opdrachten en hij voert ze uit.

Ook voor de eerste officiële opdracht volgde hij dit voornemen. Daar waar zijn tegenstanders aan een boomtak of klimrek gaan hangen en netjes hun verhaal doen, besluit Jesse om zijn volgers te vragen. Gisteren plaatste hij op social media: “Vertel mij waar ik aan moet hangen en ik ga de uitdaging aan!” En dat heeft hij geweten. Een van de volgers plaatste op facebook ‘ga achter een auto hangen’. Dus dat doet Jesse. Op dit moment hangt hij achter een 4wd op een testparcours voor rallyauto’s. Je kunt niet zeggen dat hij er niet alles aan doet!

Jesse is woonachtig in Soest, getrouwd en eigenaar van FunSportPro. Waarom hij mee wilt doen aan Expeditie Robinson? “Ik ben gek op adrenaline, uitdaging en spelletjes”, aldus Jesse. “Dat zit allemaal in Expeditie Robinson. Je daagt jezelf tot het maximale uit. Voor mij is het echt het meest legendarische spel dat er is. Al jaren droom ik ervan om mee te doen en dit jaar ga ik er alles aan doen om die droom te verwezenlijken. Daar heb ik wel heel veel hulp bij nodig. Vandaar dat ik niet alleen vraag om op mij te stemmen, maar geef ik daar de controle voor terug: iedereen mag meebepalen hoe ik mij voorbereid op weg naar expeditie Robinson. Niets is te gek.”

Of hij tegen de diverse groep medespelers op ziet? “Nee, absoluut niet. Ik kom uit een gezin met zo’n 40 broers en zussen, velen van hen pleegkinderen. Ik ben dus wel wat gewend”, lacht hij.

Je kunt Jesse volgen op zijn tocht naar Expeditie Robinson via www.jesse4robinson.nl.