Creatieve workshops in Het Poorthuis Baarn

Baarn – De tijd gaat sneller dan je wil, maar dit keer is er niet erg dat de tijd snel gaat want de meivakantie en dus de workshopdag komt eraan! Wie heeft er nou geen zin om leuke workshops te doen?

Dit jaar wordt de workshopdag voor het eerst georganiseerd door Bureau Prikbord op maandag 28 april! De opzet blijft zo goed als hetzelfde als de jaren dat Stichting Welzijn Baarn het organiseerde, een dag vol leuke creatieve workshops waarvan je er weer 2 mag kiezen, 1 voor ‘s morgens en 1 voor ‘s middags. De workshops beginnen om 10.00 en om 13.30 uur en zullen 2 uur duren. Tussendoor wordt er geluncht met een eigen, van thuis meegenomen broodje.

Helaas kunnen niet alle kinderactiviteiten meer vanuit Welzijn Baarn georganiseerd worden. Er is nog wel een werkgroep die de Kids on Tour in de zomer organiseert. Maar vele andere activiteiten zouden weg vallen, zoals bijvoorbeeld het kinderkoken en de workshopdag in de hersft- en meivakantie. Omdat dit erg jammer is van deze leuke Baarnsche tradities neemt Bureau Prikbord deze initiatieven over. Bureau Prikbord een creatief bureau met dezelfde intenties als Welzijn, creatieve activiteiten mogelijk maken voor kinderen in Baarn.

Om de creativiteit bij kinderen te bevorderen en te ontplooien. Iets wat belangrijk is en niet zomaar mag wegvallen. Kinderen doen veel aan sport maar vaak wordt het creatieve gedeelte over het hoofd gezien. En dat is zonde wat nieuwe dingen leren op creatief vlak is een must voor elk kind.

In totaal hebben zijn er acht verschillende workshops waaruit gekozen kan worden. Verschillende professionele kunstenaars en bedrijven zetten zich in om speciaal voor deze dag een workshop te verzorgen dus ben je tussen de 6 en de 12 jaar, laat deze kans dan zeker niet aan je voorbij gaan!

De workshops waaruit gekozen kan worden:

1.Kook je gek! Ben jij de nieuwe mini master chef?
2.‘Vogelvrije’ vogels. Wordt jij blij van grote doeken, veel verf, kwasten, sponzen, verschillende technieken schilderen en vooral veel vogels? Deze kunstwerken worden als decor gebruikt bij het Vuurrol festival. Deze workshop en ook Vuurrol mag je niet missen.
3.Vurige dromenvangers. Maak een mooie dromenvanger en hang hem voor even in een boom op het Vuurrol festival! Ook je dromenvanger mag als decor dienen, natuurlijk krijg je hem aan het einde van het festival ook weer terug.
4.Schilder je selfie zelf! Leer de technieken en neem een kijkje in de wereld van schilderen. Let op: deze workshop kun je alleen volgen in de ochtend.
5.De kunst is mixen! Mix verschillende technieken, materialen tot een waar kunstwerk. Ontdek een echte kunstenaar in jezelf en laat je inspiratie stromen! Let op: deze workshop kun je alleen volgen in de middag.
6.Next topmodel! Ben je een model voor 1 dag? Hou je van glitter, make up en glamour? Dan moet je hierbij zijn.
7.Theater. Leer de basis van het toneelspelen en kom tot grote hoogte!
8.Mozaïeken a la Gaudi. Ben jij een mozaïek kunstenaar?

Alle workshops vinden plaats op Het Poorthuis (Kerkstraat 28) te Baarn. Kosten zijn €7.50 per workshop. Kijk voor het volledige aanbod, de verschillende docenten en organisaties op onze website: www.bureauprikbord.nl en geef je op!