Slim.nl Schaakchallenge laat 100 kinderen schaken in Bunschoten

Bunschoten – Op woensdag 28 mei 2014 is er van 13.00 tot 16.15 uur een Schaak Challenge op het Oostwende College te Bunschoten Spakenburg. De slim.nl Schaakchallenge kan georganiseerd worden dankzij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, het Oostwende College, schaakclub En Passant en hoofdsponsor slim.nl

In drie kwartier tijd leren kinderen schaken van ervaren schaaktrainers en gaan daarna meteen een eerste schaaktoernooi spelen. Kinderen die al een beetje kunnen schaken spelen in een andere categorie en de kinderen die al goed kunnen schaken spelen onder andere een toernooi op internet tegen elkaar.

De middag wordt aan elkaar gepraat door Internationaal Meester en TV-persoonlijkheid Hans Böhm. Hans Böhm speelt ook in het schaakteam van En Passant dat op zaterdag 12 april 2014 kampioen van Nederland werd.

Er wordt een simultaan wedstrijd georganiseerd tussen de deelnemers aan de slim.nl Schaakchallenge en Internationaal Meester Henk Vedder. Henk Vedder is de sterkste schaker van Bunschoten Spakenburg en net als Hans Böhm ook Nederlands kampioen met het team van Schaakclub En Passant. Daarnaast is Henk Vedder ook Nederlands Jeugdkampioen geweest en heeft hij deelgenomen aan het jeugd-WK in India.

De prijzen worden uitgereikt door Henk Vedder en Hans Böhm. Iedere deelnemer aan de slim.nl Schaakchallenge krijgt een eigen set schaakstukken en een schaakbord mee naar huis. Tevens zijn er nog andere prijzen die onder alle deelnemers verloot worden.

Deelname aan deze slim.nl Schaakchallenge is gratis. Kijk voor voorwaarden en inschrijven op www.schaakchallenge.org. Heeft u vragen, dan graag een mail naar info@raak-administratie.nl