Kiindfestival was een overdonderend succes in Amersfoort

De eerste editie van het Kiindfestival is zeer geslaagd te noemen. Ondanks het onverwachte en verbluffende aantal van 1800 bezoekers, bleef het een zeer relaxt festival.

Het enige festival waar je je kleine hummel rustig los kunt laten banjeren, overigens. De festivalgangers werden op de prachtige kloosterlocatie van Panta Rhei in Amersfoort onthaald met energieke Rock ‘n Roll van Badger & the Bass. Na een uur was het al gezellig druk en beet Joes Boonen met Dikkie Dik het spits af. Raaf van Huisje Boompje Beestje ging op de foto met kinderen.

Er werden lezingen over opvoeding en verzorging gegeven, workshops voor kinderen gedaan en bij de eethonk was doorlopend fijne muziek. Op de groene markt met duurzame producten was het tussen de optreden door steeds erg gezellig.
Kinderen deden proefjes, waren op pad met de boswachter, luisterden naar een verhalenverteller, bakten broodjes en bouwden hutten. Ze lieten hun pop opknappen bij de poppendokter en werden geknipt bij de kinderkapper. Niet iedereen had het zo druk trouwens… de zon en het gras nodigden uit tot languit liggen.

Er ontstonden flinke rijen bij de koffie, het ijs en het eten. Maar aangezien we het Meest Relaxte Publiek van Nederland hadden, kwam zelfs dat goed.

Een half veld vol kleine kabouterkinderen luisterden ademloos naar Kiindheld Ageeth de Haan. En de maffe Hakim sloot af met de meest onfrisse voorstelling van de dag: De Grote Poepshow. We hebben hem opgezadeld met een originele Poepposter van Kiind. Dat we hier te maken hadden met bewuste ouders werd na afloop nog eens duidelijk. Het terrein blonk nog in al zijn groenheid!