STIP Kruiskamp opent station kinderzwerfboeken

Amersfoort – STIP Kruiskamp opent op woensdag 5 november een kinderzwerfboek-station. Kinderen kunnen er zogenoemde zwerfboeken gratis lenen en vervolgens opnieuw laten zwerven.

De opening van het kinderzwerfboek-station, door leerlingen van groep 8 van Basisschool de Vlindervallei, vindt plaats om 11.30 uur.

STIP biedt mensen praktische ondersteuning en dat geldt ook voor kinderen. In Nederland groeien bijna 400.000 kinderen in armoede op. Zij kunnen vaak niet meedoen met dingen, die voor hun leeftijdsgenoten heel gewoon zijn, zoals het lezen van een boek. Voor die kinderen opent STIP het kinderzwerfboek-station. Daarmee haakt STIP aan bij het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat in oktober tijdens de Kinderboekenweek de Nationale Kinderzwerfboekdag heeft georganiseerd.

Stations
Het station op STIP Kruiskamp biedt kinderen de mogelijkheid om leuke boeken te lezen. Het gaat om kinderboeken met daarop een speciale zwerfsticker die, als ze gelezen zijn, weer achtergelaten kunnen worden op een kinderzwerfboek-station. Daarvan zijn er inmiddels 150 in heel Nederland, in buurthuizen, op kinderboerderijen en op basisscholen. Op het station zijn de speciale zwerfstickers verkrijgbaar, om daarmee zelf ook nieuwe zwerfboeken door Nederland op reis te sturen.

Komt u met uw kind snel een leuk zwerfboek ophalen? Hebt u zelf kinderboeken die u graag bij STIP wilt inleveren als zwerfboek? Het adres van STIP Kruiskamp is Neptunusplein 66K in Amersfoort. Kijk voor meer informatie en de adressen van de stations op www.kinderzwerfboek.nl.

Informatiewinkel
STIP is dé informatiewinkel in de buurt. Bewoners van Amersfoort kunnen bij STIP terecht met vragen of als ze ondersteuning nodig hebben. Op het gebied van zorg, welzijn, het doen van vrijwilligerswerk of een vraag op financieel gebied bijvoorbeeld. Mensen kunnen STIP ook bezoeken als ze iets willen doen voor hun eigen buurt of als ze informatie willen over verenigingen, instellingen of activiteiten in de buurt.