Popronde in Amersfoort

Amersfoort – Zaterdag 22 november strijkt muziekfestival de Popronde weer neer in Amersfoort. Dit jaar kun je gratis genieten van maar liefst 34 acts op twintig zeer verassende locaties verspreid door de binnenstad.

Slenter van kroeg naar restaurant, van theater naar kerk en krijg zo een indruk van de vele talentvolle acts. Alle genres komen aan bod: pop, rock, singer-songwriter, jazz, dance, electro en hiphop.

Over de Popronde De Popronde is een jaarlijks muziekfestijn dat tussen september en november eenendertig steden in Nederland aandoet. De Popronde heeft als doel een bijdrage te leveren aan de doorstroom van talentvolle artiesten en de ontwikkeling van het popmuziekklimaat in Nederland. Voorbeelden van acts die vlak voor hun doorbraak meespeelden met de Popronde zijn: Racoon, Voicst, Marike Jager, Roosbeef, Lucky Fonz III, De Staat, Mister & Mississippi, Kensington en John Coffey.

Programma Vanaf 13:00 uur begint de Popronde bij Bagels & Beans, Velvet Music en Kunsthal KAdE. Tips over het programma en merchandise zijn verkrijgbaar bij de infostand in café Miles; programmaboekjes zijn bij elke locatie te krijgen. Online muziekplatform 3voor12 presenteert de Hollandse Nieuwe acts in café Zomaar en Kinki Kappers knipt zaterdag gratis onder het genot van een drankje en live muziek. De afterparty start om 00:00 uur in poppodium De Kelder met door muziekblad OOR gecureerde artiesten. Het volledige programma vind je op www.popronde.nl.