Regiogemeenten stimuleren energiebesparing bij huiseigenaren

Eemland – De wethouders van de Eemland-gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Woudenberg en Bunschoten hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van energiebesparing bij particuliere woningeigenaren.

De gemeenten zetten zich in voor het tot stand komen van een netwerk van partijen in de regio. Via dit netwerk worden huiseigenaren gestimuleerd en concreet geholpen bij het energiezuinig maken van hun woning.

Namens gemeente Baarn zette wethouder Margreet Breukelaar haar handtekening onder de overeenkomst. Wethouder Breukelaar: “Met deze samenwerking kunnen we de huizenbezitters in Baarn beter helpen om hun woning te verduurzamen. Er is veel informatie beschikbaar, maar welke maatregelen kun je het beste nemen en hoe kan je deze financieren? En waar moet je bijvoorbeeld aan denken bij het plaatsen van zonnepanelen in VVE-verband? Door bundeling van krachten kunnen gemeenten, bedrijven, energiecoöperaties en energieloketten er voor zorgen dat iedereen informatie op maat krijgt aangeboden. Zo kunnen we grotere stappen zetten bij het verduurzamen van onze gemeente.”

Het netwerk zal naast de gemeenten bestaan uit bouwbedrijven, financiële instellingen en maatschappelijke organisaties. Met subsidie van de VNG is voor deze regio een coördinator aangesteld, die de voortgang van de regionale inspanningen bewaakt.

De ondertekening vond plaats op de drukbezochte bijeenkomst voor eigenaren van appartementen in het centrum voor Duurzaam Renoveren in Amersfoort.