Warme hap over? Gun het een ander in Baarn

Baarn – Armoede wordt steeds meer een probleem in Nederland. Meer dan 1 miljoen mensen leven in armoede in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat weinig geld hebben slecht is voor je gezondheid. Dit omdat mensen te weinig geld hebben om gezond voedsel te kopen.

Niet al deze mensen kunnen gebruik maken van de voedselbank omdat ze net boven de armoedegrens zitten. Renate Damo probeert deze doelgroep te helpen. Ze heeft een facebookpagina opgericht waar voedsel gedeeld kan worden die over is. Want iedereen maakt wel eens iets te veel eten. In plaats van weggooien plaats je het op de facebookpagina.

“De reden waarom ik de facebookpagina heb opgezet is omdat dat er in Nederland en dus ook in Baarn steeds meer armoede is. Vaak ook verborgen armoede. Mensen die bijvoorbeeld 5euro per maand te veel verdienen om in aanmerking te komen voor de voedselbank. Of de mensen die hun maximale aantal maanden voedselbank hebben opgebruikt.” Aldus Renate Damo.

De facebookpagina had binnen 19 uur al 83 leden. De facebookpagina is hier te vinden https://www.facebook.com/groups/564664056999352/ .