Pluim voor Wouter Hopman uit Bunschoten

Bunschoten – De jury Gemeentelijke Onderscheidingen en Prijzenstelsel hebben Dhr. W. (Wouter) Hopman voorgedragen voor onderscheiding met de gemeentelijke Pluim. De Pluim werd uitgereikt door burgemeester Melis Van de Groep tijdens de Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 2 januari 2015 om 20.00 uur in het gemeentehuis.

Wouter Hopman is al tientallen jaren de drijvende kracht achter het zangkoor op kerstnacht, “De Kerstnachtzang”. Het koor van de kerstnachtzang zingt in de nacht voor eerste kerstdag kerstliederen voor terminale en chronisch zieke patiënten in de gemeente Bunschoten. Het koor zingt de dorpsgenoten toe voor hun eigen woning of verblijfadres. De weersomstandigheden in deze periode van het jaar zijn heel divers en zo heeft “De Kerstnachtzang” al diverse (soms barre) weerstypen doorstaan.

In samenwerking met de predikanten van alle kerken en de huisartsen maakt Dhr. Hopman een lijst van terminale en chronisch zieke patiënten en zorgt hij voor de route en samenstelling van het koor.

Door zijn belangeloze inzet voor de Kerstnachtzang is Dhr. Hopman een prachtig voorbeeld als het gaat om het zorg dragen voor zieke medemensen en het omzien naar elkaar.