‘Rondje Cultuur’ start 2015 met passie

Eemnes – Op donderdagavond 15 januari zijn er ook dit jaar, bij ‘Rondje Cultuur’ in Eemnes, boeiende verhalen te beluisteren van bijzondere mensen uit de regio.

Gastheer Marcel Peek heet u vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hilt. Het programma start stipt om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Leven voor kleur en vorm
Al ruim veertig jaar is schilderen de passie van Coraline Bäcker. In haar atelier aan de Wakkerendijk maakt zij kleurrijke impressies van bloemen, landschappen, portretten of dieren in verschillende technieken. Met een enorme concentratie en werklust heeft ze honderden schilderijen gemaakt waarvan vele ook in zeefdruk, litho of als posters verschenen zijn. Leren kijken is haar belangrijkste advies, “door de oogharen heen”. Waar valt de schaduw? Hoeveel tinten zit er in een blad? “Hoe langer je op deze manier kijkt, hoe meer kleuren je ziet”.

Wereldreis van muziek
Veronique Hofman en Bram Rutten maken hun hele leven al muziek. Veronique trad o.a. op als cabaretière, zong in diverse jazzcombo’s en zingt de laatste jaren vooral luistermuziek. Bram is een veelzijdig muzikant. Hij begeleidt solisten in diverse genres: van klassiek tot jazz en van Hollands tot zigeunermuziek. Sinds 2009 spelen Veronique en Bram samen en brengen een breed repertoire in verschillende talen. Zij treden vooral voor hun eigen plezier op; natuurlijk het liefst voor een aandachtig publiek.

Handige hakker in hout
Dennis van Kraaij uit Blaricum kan iets wat maar weinig mensen kunnen. Met zijn motorzaag zaagt hij houtsculpturen uit blokken hout. Dennis is 2,5 jaar geleden begonnen met deze bezigheid en heeft inmiddels in vele tuinen in Eemnes en Blaricum prachtige sculpturen gemaakt. Deze avond laat Dennis u zien wat hij heeft gemaakt en hoe hij deze maakt. Als u op tijd komt kunt u Dennis ook ‘live’ aan het werk zien; van 19.30 tot 20.00 uur maakt Dennis voor de ingang van De Hilt een sculptuur.