Opruimen verkeerd geparkeerde fietsen en fietswrakken rond station

Baarn – Bij het Baarnse NS-station aan het Stationsplein parkeren forenzen hun (snor/brom)fiets meestal in de fietsenstalling, maar soms ook op straat – buiten de fietsenrekken. Dat laatste mag niet, want het belemmert de vrije doorgang op de trottoirs.

Ook zitten er tussen de geparkeerde (snor/brom)fietsen wrakken die het predikaat ‘fiets’ of ‘snor/bromfiets’ niet meer verdienen. Om de stationsomgeving netjes en toegankelijk te houden, ruimt de gemeente verkeerd geparkeerde (snor/brom)fietsen en de (snor/brom)fietswrakken op. In de maand februari vindt een nieuwe opruimactie plaats. Voorkom dus dat uw (snor/brom)fiets wordt opgeruimd en parkeer uw voertuig in of direct tegen de fietsenrekken.

Opgeruimde (snor/brom)fietsen neemt de gemeente mee naar de nieuwe Gemeentewerf. Daar kunnen de eigenaren hun voertuig tegen pinbetaling van 15 euro weer ophalen door zich met (snor/brom)fietssleutel en met een geldig legitimatiebewijs te melden bij het scheidingsstation op de Gemeentewerf.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, wordt u verzocht om vooraf via telefoonnummer 0900 – 60 39 222 door te geven wanneer en hoe laat u uw (snor/brom)fiets komt afhalen. De Gemeentewerf is gevestigd op het nieuwe adres Oude Amsterdamsestraatweg 4 in Baarn en is voor het afhalen van meegenomen (snor/brom)fietsen geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Waarschuwingsstickers
Voordat het tot daadwerkelijk weghalen van (snor/brom)fietsen komt, plakt de gemeente waarschuwingsstickers op de verkeerd geparkeerde (snor/brom)fietsen en (snor/brom)fietswrakken. De eigenaar heeft dan nog een kans om het voertuig zelf weg te halen. Zo niet, dan wordt dat voor hem of haar gedaan.

(Snor/brom)fietswrakken worden één week van tevoren van een oranje waarschuwingssticker voorzien. Nog steeds aanwezige en gestickerde wrakken worden na één week door de gemeente verwijderd. Verkeerd gestalde (snor/brom)fietsen worden van een gele waarschuwingssticker voorzien.

Nog steeds aanwezige verkeerd gestalde en gestickerde (snor/brom)fietsen worden de volgende dag door de gemeente verwijderd. Men heeft na de waarschuwing dus nog 24 uur de tijd om de verkeerd gestalde (snor/brom)fiets weg te halen of alsnog goed te stallen. (Snor/brom)fietsen die geplaatst worden voor de Koninklijke wachtkamer zullen direct zonder voorafgaande waarschuwing door de gemeente verwijderd worden.

U kunt heel eenvoudig voorkomen dat uw (snor/brom)fiets wordt meegenomen door uw (snor/brom)fiets altijd te stallen daar waar het hoort: in of direct tegen de fietsenrekken.