38-jarige man beroofd door nepagent

Amersfoort – Vrijdagavond 22 mei heeft een man, die zich voordeed als agent, een tweetal beroofd. Bij de beroving raakte één persoon gewond. De politie zoekt getuigen.

Rond 22.15 uur stonden een 38-jarige man en zijn vrouw uit Polen met hun auto op parkeerplaats De Slaag, langs de Rijksweg A1 bij Hoogland, geparkeerd. Terwijl zij in hun auto zaten, tikte een man op het raam aan de passagierszijde. De man deed zich voor als agent en toonde vluchtig een legitimatiebewijs.

De ‘agent’ verklaarde op zoek te zijn naar verdovende middelen en andere verboden goederen. Hij wilde de auto doorzoeken. Het slachtoffer gaf hier toestemming voor en de ‘agent’ begon zijn controle. Tijdens het doorzoeken vroeg de man of hij in de handtas van het vrouwelijke slachtoffer mocht kijken. De vrouw liet hem in haar tas kijken. In de tas zaten enveloppen met contant geld. Toen de ‘agent’ deze in handen kreeg, rende hij snel weg in de richting van een auto die een paar meter verderop klaar stond.

Op de vlucht
De ‘agent’ stapte in aan de passagierszijde en een tweede man, die achter het stuur zat, reed met hoge snelheid weg. Het mannelijke slachtoffer rende achter het voertuig aan, kwam ten val en liep daarbij letsel op aan zijn been en rug. De vluchtauto reed door in de richting van de Rijksweg A1.