De eerste voorstellingen inmiddels uitverkocht in Theater de Speeldoos

Baarn – De voorverkoop voor het theaterseizoen 2015-2016 in Theater de Speeldoos loopt goed. Inmiddels zijn de eerste twee voorstellingen uitverkocht: ‘Je suis Ali’ van Ali B en de voorstelling ‘Twee in één MRT’; op naam van de vrouwelijke cabaretduo’s Matroesjka en Yentl en de Boer.

Kwam aanvankelijk de voorverkoop iets langzamer op gang dan vorig jaar, inmiddels is deze op hetzelfde nivo aanbeland.
Rapper Ali B, ook bekend als coach in the Voice of Holland, is met de try-out van zijn nieuwe voorstelling ‘Je suis Ali’ al gegarandeerd van een volle zaal.

Ook de vier dames die eind maart 2016 in duo’s optreden tijdens de cabaretvoorstelling ‘Twee in één MRT’ zijn al verzekerd van een volle bak in de Kleine Zaal van het theater. Voor het duo Yentl en de Boer wordt dat een thuiswedstrijd; Christine de Boer is Baarnse van geboorte en heeft ongetwijfeld lokale fans. Maar Yentl en de Boer zijn niet de minste: vorig jaar wonnen zij de Annie M.G. Schmidtprijs. Het duo Matroesjka, dat bestaat uit de Amsterdamse Lisa Loeb en Janneke Rinzema uit Utrecht, wisten – ook in 2014 – de publieksprijs te bemachtigen op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dat belooft dus een avondje cabaret van hoog nivo te worden.

Deze uitverkochte voorstelling is onderdeel van de Op weg naar Carré serie; komend seizoen wegens succes al weer voor de vierde keer geprogrammeerd. Deze serie is na drie seizoenen inmiddels erg geliefd bij het publiek, blijkt uit de goede verkoopcijfers. Ook dit jaar wordt het programma volledig ingevuld door aanstormend cabarettalent. Het publiek zit in de Kleine Zaal aan tafeltjes vlakbij de optredende cabaretiers; twee optredens per avond. Een drankje mag mee de zaal in. Dit concept staat garant voor een vermakelijke avondje cabaret, tegen de relatief lage prijs van € 12,50. Deze voorstellingen zijn bovendien in een voordelige serie te bestellen.

Het aantal voorstellingen komend seizoen is vergelijkbaar met vorig seizoen: rond de 100, waaronder weer tien live stream opera’s. Dit zijn operavertoningen vanuit The Metropolitan Opera in New York die via een live stream verbinding rechtstreeks te volgen zijn op het filmdoek in het Baarnse theater. Deze serie weet zich inmiddels ook al verzekerd van een grote groep operaliefhebbers.

Danielle de Bruijn, verantwoordelijk voor de publiciteit en de marketing bij het Baarnse theater: “Traditiegetrouw loopt het toneelgenre, met een trouwe schare fans in Baarn en omgeving, qua kaartverkoop erg goed. De vier toneelvoorstellingen uit de Top Theater-producties van Hummelinck Stuurman Theaterproducties staan ook dit jaar garant voor goede voorverkoopcijfers. Deze producent benoemt voorstellingen tot Top Theater als het gaat om een moderne klassieker, nieuw Nederlands toneel of om een nieuwe bewerking van een boek of een film.

Van deze vier staan er inmiddels drie in de top tien van best verkochte voorstellingen. Bovenaan de lijst de komedie ‘Vrouwen van later’ met o.a. Nelly Frijda en Trudy Labij in de hoofdrollen.”
Zij vervolgt: “Op toneelgebied verkoopt de voorstelling ‘Op bezoek bij meneer Green’ met Bram van der Vlugt in de hoofdrol ook heel goed; net als ‘Oeroeg’ nar het beroemde boek van Hella S. Haasse met o.a. Leopold Witte in de hoofdrol. Het grote publiek kent Witte vooral van zijn rol als Evert in ‘Gooische Vrouwen’. Op cabaretgebied zijn de hardlopers die richting ‘uitverkocht’ gaan: Richard Groenendijk met een reprise van zijn cabaretvoorstelling ‘Met de Mantel der Liefde’ en de voorstelling ‘Jazz & Comedy’ van muziekkomiek Hans Liberg. Op muziekgebied scoort Het Groot Niet Te Vermijden goed, maar ook – terug van weggeweest – Jeans met hun 25e voorstelling. Ook de inmiddels 6e Vorstelijke Jazz Avond, georganiseerd door plaatsgenoot Hans van der Heide, weet zich al verzekerd van een grote opkomst.”, aldus Danielle de Bruijn.

Geen transactiekosten meer
Met ingang van theaterseizoen 2015-2016 berekent het theater geen transactiekosten (€ 1,50 aan iDEAL-kosten) meer bij het aanschaffen van kaarten via de website. Kaarten gekocht via www.speeldoosbaarn.nl zijn bovendien € 0,50 goedkoper dan kaarten aangeschaft aan de kassa. Maar het publiek blijft uiteraard voor kaarten ook van harte welkom aan de theaterkassa.

Jeugdtarief
Ook nieuw komend seizoen is dat er voor een aantal voorstellingen een speciaal jeugdtarief geldt; ook voor jeugd zonder CJP-pas. Deze korting varieert van € 3,50 tot € 5,00 per kaart voor jongeren t/m 18 jaar. In de theaterbrochure en op de website vindt de jeugd de voorstellingen waarop dit tarief van toepassing is.

Kaartverkoop in de zomer
De theaterkassa is nog geopend tot en met vrijdag 10 juli, 12.00 uur. Daarna sluit het theater haar deuren gedurende de zomer. Op maandag 31 augustus is de theaterkassa weer geopend. Alle voorstellingsinformatie voor komend theaterseizoen is terug te vinden op www.speeldoosbaarn.nl. Daar kan het publiek, ook gedurende de zomersluiting, 24 uur per dag en 7 dagen per week kaarten kopen.