Wekelijks voorleespret in de Bibliotheek

Bunschoten – Kinderen houden van voorlezen. Daarom start de Bibliotheek Bunschoten met een wekelijks voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek (Blokkenmakerssteeg 7).

De eerste keer is op 22 juli van 10.30 tot 11.00 uur. Alle kinderen (en hun ouders) zijn van harte welkom. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Schuif vooral even aan!

Voorlezen is niet alleen leuk, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden en leren hoe een goede zin opgebouwd is. Door met kinderen te praten over het boek worden zij ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Daarnaast leren zij goed te luisteren en trainen daarmee hun concentratievermogen. Bovendien hebben onderzoeken uitgewezen dat hoe eerder iemand de taal goed leert, des te groter zijn of haar kans om op latere leeftijd succesvol te zijn in de maatschappij. Genoeg redenen om op woensdagmorgen naar de Bibliotheek te komen!

De Bibliotheek Bunschoten ontwikkelt de komende maanden nog meer activiteiten voor groot en klein. Hier hoort u later meer over.