Oranjepark wordt Kunstpark in Baarn

Baarn – Een vast onderdeel van het Cultureel Festival Baarn is de Kunstmarkt. Met meer dan 50 kramen is het Oranjepark helemaal vol op zaterdag 5 september.

Er is voor elk wat wils: van glaskunst tot aquarel en van brons tot fotografie. Op de Kunstmarkt kan je kunst kijken én kopen, een kopje koffie drinken, je eigen kunst laten taxeren en luisteren naar oude jazzmuziek.

Tussen Kunst & Niets
Laat jouw spullen taxeren door een expert. Heb je nog spullen liggen op zolder waarvan je graag wil weten wat het waard is? Of dat bijzondere sieraad uit een erfenis waarvan je graag de geschiedenis wil weten? Tussen 12.00 en 16.00 uur zal Eric Branger, eigenaar van Boedelmakelaar, uw spullen gratis taxeren. En wie weet… is het Kunst of is het Niets?

Anton Havelaar
In 2005 studeerde Anton Havelaar af aan de Fotoacademie met de serie MensenOpPlekken waarin mensen gevangen lijken in zelf opgelegde beperkingen. Met deze serie werd hij genomineerd voor de Photo Academy Award. Zijn landschappen ontstaan meestal als gevolg van een bepaalde kijk op de ons omringende wereld.

Hilde de Rooij
Hilde de Rooij is glaskunstenaar en hergebruikkunstenaar. Zij is geboeid door kleur en licht. Thema’s zijn vergankelijkheid, perfectie in onvolkomenheid, poëzie, ritmes, structuren, natuur. Duurzaamheid. Glas is een veelzijdig materiaal. Altijd is er weer iets te leren om vervolgens toe te passen; dat levert steeds vernieuwing in haar werk op

Ron de Nooij
Ron de Nooij maakt warme, ex-(im)pressionistische werken veelal in acryl op doek maar ook op papier, karton of hout. Hij maakt ook veel gebruikt van collage technieken en fotografie. Ron is vertegenwoordigd in vele verzamelingen van particulieren en bedrijven in Nederland en ver daarbuiten.

Mariel Beelaerts
Reeds op zeer jonge leeftijd was Mariel bezig met schilderen en boetseren. Als 17-jarige heeft zij dan ook de eerste stappen gezet op de kunstacademie in den Haag. Het buitenleven en de omgang met de verschillende dieren is voor Mariel een grote inspiratiebron. Daarnaast is haar liefde voor Afrika regelmatig terug te vinden in haar werk.

Martien van Thiel
Martin van Thiel is een tekenaar en fotograaf. “Toen ik in 2008 begon om elke dag een tekening te maken kon ik niet bevroeden dat ik dat lang zou doen, maar het gaat maar door, elke dag een tekening, in 2014 elke dag een EI, of liever gezegd een KIP.” Half maart verschijnt een boek waarin de de kippen en eieren staan met teksten van Bernhard van Loon.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Ga naar onze website voor een compleet overzicht van alle deelnemende kunstenaars:
www.cultureelfestival.nl