Het grootste Geschiedenis Festival van Nederland in Leusden

Leudsden – Het Festival “Leve(n)de Geschiedenis” is het grootste evenement in Nederland als het gaat om de herbeleving van verschillende periodes uit de vaderlandse- en wereldgeschiedenis.
Hoor, ruik, zie en proef 2000 jaar geschiedenis tijdens het Festival Leve(n)de Geschiedenis. Ruim 600 deelnemers spelen er een heel weekend lang, verschillende periodes uit de vaderlandse- en wereldgeschiedenis, na. Bezoekers herbeleven er de tijd van de Romeinen tot en met de koude oorlog in levensechte gevechten, veldslagen, demonstraties, (mode)shows, het kampement en op de historische markt.

Ontdek de geschiedenis via spannende gevechten, demonstraties en shows
Tijdens het Festival Leve(n)de Geschiedenis op 26 en 27 september in Leusden beleef je een groot aantal aspecten uit 2000 jaar geschiedenis in één weekend. Authentiek geklede deelnemers bouwen er een reusachtig kampement. Ze spelen er periodes als de Romeinse tijd, Middeleeuwen, de tijd van Napoleon, 18e eeuwse piraten, het Wilde Westen, de Tweede Wereldoorlog, de Gouden Eeuw of de tijd van de Jacobieten zo echt mogelijk na.

In de verschillende arena’s worden doorlopend spannende gevechten gehouden zoals een Romeinse militaire demonstratie, Middeleeuws zwaardvechten, strijdtonelen van de Vikingen en veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog en de tijd van Napoleon. In het kampement wordt gekookt, gegeten, gewerkt, geslapen en gespeeld als in vervlogen tijden. Op de markt ontmoet u kooplui, kwakzalvers, burgers en muzikanten uit vervlogen tijden. Er zijn prachtige historische attributen, kleding, delicatessen en speelgoed te koop. Op beide dagen is er een historische modeshow en een groot defilé van alle deelnemers.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er een speciaal programma van activiteiten om zelf de geschiedenis te ontdekken. De activiteiten leidt hen langs verrassende onderdelen die de geschiedenis dichtbij hun eigen dagelijkse leven brengt.

Ze mogen ongeremd vragen stellen aan alle deelnemers. Veel groepen bieden speciale kinderactiviteiten en workshops. Zo kunnen kinderen bij de Romeinen opgeleid worden tot legionairs en zijn er kinder- en papa drills. Samen met soldaten uit de 2e Wereldoorlog gaan ze op zoek naar een sluipschutter en mogen ze gevaarlijke mijnen ruimen.

Informatie
Het Festival Levende Geschiedenis vindt plaats op 26 en 27 september van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur op in recreatiegebied de Schammer in Leusden. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang, 6 tot 18 jarigen betalen € 5,- en volwassenen € 10,-. Kijk voor het exacte programma en meer informatie op www.levendegeschiedenis.com.