Prinsjesdagontbijt Leusden op 15 september ‘Uit de school geklapt’

Leusden – De Raad van Kerken organiseert het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt op dinsdag 15 september 2015 van 08.00 tot 09.30 uur in MFC Antares aan het Maximaplein 7 in Leusden-Zuid.

Als spreker is uitgenodigd mevrouw Hermien Hendrikx. Het thema van het ontbijt is dit jaar: “Uit de school geklapt”. Aanmelden voor het ontbijt is mogelijk tot donderdag 10 september via prinsjesdagontbijt@sybmail.nl

“It takes a village to raise a child” luidt een Afrikaans gezegde. Maar inmiddels zijn in onze samenleving belangrijke sociale structuren verdwenen. Opa’s, oma’s en de ‘buurt’ zijn lang niet altijd meer het vangnet als ouders het even te druk hebben. De samenleving raakt sterk geïndividualiseerd en daarbinnen moeten onze jongeren het zien te rooien. We hebben bovendien zeer hoge verwachtingspatronen van onze jongeren, maar zijn die verwachtingen realistisch? Doen we hun talenten daarmee recht? En maken we hen daarmee ook vanzelfsprekend tot goede burgers? En wie zijn ‘we’ eigenlijk?

Tijdens het Prinsjesdag ontbijt 2015 nemen wij u graag mee in deze vraagstukken. Onze inleider, Hermien Hendrikx, is al vijfentwintig jaar actief in het onderwijsmanagement en bestuur in hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Dat kent ze van binnen en van buiten. Onderwijs en ontwikkelingen daar binnen hebben haar hart. Momenteel geniet ze een jaar sabbatical.

Doelstelling van het Prinsjesdagontbijt is een bijdrage te leveren aan het doorlopende proces om onze samenleving te versterken door ontmoeting, onderlinge betrokkenheid en respectvolle aandacht voor de leefwereld van de ander. De bijeenkomst is een bezinning met een open oecumenisch karakter. Dit alles onder het genot van een ontbijt. Hiervoor vragen wij om een vrijwillige bijdrage.

De organisatie is in handen van de werkgroep Prinsjesdagontbijt, bestaande uit Hetty de Graaf, Jan Overweg en Hans Sybrandy.