Diverse controles in de regio Eemland

Eemland – In het kader van de Week van de Veiligheid heeft de polities controles gehouden waarbij de samenwerking met partners in veiligheid centraal stond.

Van 7 tot en met 9 oktober werden in de gemeenten De Bilt, Soest, Baarn, Bunschoten en Eemnes controles gehouden met de Nederlandse Spoorwegen, Leerplichtambtenaren en Bijzondere opsporingsambtenaren van de betreffende gemeente en het Verkeershandhavingteam van de Landelijke eenheid.

Zo werden er op diverse treintrajecten controles uitgevoerd in samenwerking met het team Veiligheid en Service van de Nederlandse Spoorwegen. In Soest werd samen samen met het verkeershandhavingteam rondom de scholen extra aandacht geschonken aan verkeersbewegingen. In Bunschoten en Baarn werd samengewerkt met de leerplichtambtenaren.

Scholieren werden op straat aangesproken en gecontroleerd. Dit werd direct door de leerplichtambtenaar gecontroleerd bij de desbetreffende school. Verder zijn er diverse bedrijven en winkeliers in Eemnes bezocht. Zij werden door de politie geïnformeerd hoe zij het best konden investeren in veiligheidsmaatregelen van het winkelpersoneel en de klanten. In de avond en nacht was extra politiepersoneel in de diverse wijken om woninginbraken te voorkomen en te bestrijden.