Eerste foto-expositie van Natuurfotografen Vereniging Utrecht

Eemland – De Natuurfotografen Vereniging Utrecht exposeert haar mooiste natuurfoto’s in Hotel Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder vanaf 8 november a.s. tot eind april volgend jaar.

De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk. Het thema van deze verrassende expositie is: ‘Natuur in de provincie Utrecht’.

De komende maanden sieren 35 fraaie natuurfoto’s de gangen en lounge van het hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder. De groot formaat foto’s laten de natuur in de provincie Utrecht op haar mooist zien. In alle seizoenen trokken de natuurfotografen erop uit om de planten- en dierenwereld vast te leggen.

Daarbij werden ze vaak geconfronteerd met verrassende situaties. Bijvoorbeeld kleurrijke ijsvogels die op meerdere plaatsen in de provincie naar een visje duiken. Of zeldzame zwarte sterns die zelfs in het hart van Nederland hun jongen voeren. Sfeervolle landschappen, kleurrijke libellen en vlinders zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. Voor veel mensen is het een eyeopener dat de provincie Utrecht zoveel aan natuur te bieden heeft.

Eerste lustrum
De Natuurfotografen Vereniging Utrecht is een relatief jonge club, die dit jaar haar eerste lustrum viert. De leden zijn zonder uitzondering enthousiaste amateurfotografen met een gemeenschappelijke passie: NATUUR. De een heeft zich gespecialiseerd in vogelfotografie, de ander legt zich toe op landschappen of macro (dichtbij) fotografie.

Maandelijks komen de leden bijeen om elkaars werk te beoordelen en wordt een bepaald thema uitgediept. Een aantal keren per jaar trekt men er gezamenlijk op uit om de mooiste natuuronderwerpen te fotograferen, maar vooral ook om samen te genieten van de natuur.

De Vereniging kan nog enkele leden gebruiken en belangstellenden kunnen vrijblijvend een clubavond bijwonen. Nadere informatie over de Natuurfotografen Vereniging Utrecht is te vinden op http://www.natuurfotografenutrecht.nl/. Ook kan men zich hier aanmelden voor het bijwonen van een clubavond.