Muzikale vrienden treden op in De IJsbreker Leusden

Leusden – Op zaterdag 21 November aanstaande vindt in De IJsbreker de tweede editie plaats van ‘Music & Friends’. Het concept is simpel; de organisatie (Little White Bird) kiest een band/artiest uit en vraagt deze vervolgens om tezamen met twee bevriende acts een avond te vullen in het poppodium. Het resultaat is een ‘ouderwetse’ bandjesavond waarbij zowel op als voor het podium muziek en vrienden samenkomen.

Voor deze editie is gekozen voor de jonge gitarist, componist en singer-songwriter Vinny uit Leusden. Hij houdt zich bezig met alle soorten muziek die je kunt bedenken, van klassiek tot soul en psychedelica, van hardrock tot folk, blues, jazz en fusion. Zijn grote helden zijn Eric Johnson, Wes Montgomery, Stevie Ray Vaughan, DeWolff, Joe Bonamassa en Leif de Leeuw.

De fusie tussen veel verschillende stijlen maakt Vinny’s stijl tot een uniek groovend, sferisch brouwsel. Na het spelen van een akoestische set wordt hij bijgestaan door zijn kersverse begeleidingsband The Newfound Soul Manifesto, bestaande uit bassist Sergej Groenescheij en drummer Wouter van Opbergen. De bevriende acts die Vinny deze avond meeneemt zijn ROFEDT en The Veins.
De stijl van ROFEDT laat niet eenvoudig labelen, maar invloeden van bands als Dream Theater, Avenged Sevenfold en Muse klinken veelvuldig door en zorgen voor een progressieve rock mix.

Verwacht bij The Veins blues, funk, groove en sfeer. Verwacht bas, drums, saxofoon en conservatoriumstudent Milan Nossin op gitaar en zang. Verwacht een hele eigen set met veel afwisseling tussen uptempo grooven en genieten van zachte melodieën.