500 nieuwe Beschermers voor Utrechts Landschap

Eemland – Utrechts Landschap heeft er 500 nieuwe donateurs bij! Dit is de tussenstand van de succesvolle wervingscampagne die 23 oktober van start ging.

Utrechts Landschap merkt op dat veel mensen zich sterk betrokken voelen bij hun eigen leefomgeving en zich daarom aanmelden als Beschermer.

Inwoners van de provincie vinden het steeds belangrijker dat de prachtige natuur en het culturele erfgoed – dat letterlijk naast de deur ligt – behouden blijft. Ze koesteren de natuur en willen dat de geschiedenis wordt doorverteld. Utrechts Landschap doet dit al bijna negentig jaar en wil dat blijven doen. Voor altijd.

Doorvertellen van verhalen
Meer dan 5.000 hectare natuur, 23 molens, Kasteel Loenersloot, Steenfabriek Bosscherwaarden; het is bij Utrechts Landschap in veilige handen. We beheren het voor de volgende generaties en stellen het open voor publiek. Utrechts Landschap is er trots op dat het deze prachtige gebieden, waardevolle gebouwen en eeuwenoude verhalen mag koesteren en delen.

Verbinding maken
Het behouden van natuur en erfgoed moet zorgvuldig en professioneel gebeuren. Elke verandering kan een ecosysteem van natuur of het historische karakter van een pand of landgoed teniet doen. Bij Utrechts Landschap is de natuur en het erfgoed in goede handen. Dankzij de steun van de Beschermers, Bedrijfsvrienden en ruim 500 vrijwilligers is Utrechts Landschap niet alleen van betekenis binnen de provinicie, maar ook daarbuiten. Zo koopt het bijvoorbeeld belangrijke natuurschakels aan om de doorgang van dieren vanaf de Veluwe via de Elster Buiterwaarden naar de Utrechtse Heuvelrug te realiseren. Verbinding maken met mensen en tussen natuurgebieden; dát is de drijvende kracht van Utrechts Landschap. Zo krijgen mens en natuur de ruimte.

Beschermer worden
Utrechts Landschap hoopt dat iedereen die zich betrokken voelt bij de Utrechtse natuur en het erfgoed zich aanmeldt als Beschermer. Voor slechts € 2,50 per maand steunt u het goede doel en ontvangt u veel voordeel, zoals korting op de excursies en vaarten van Utrechts Landschap en deelname aan exclusieve activiteiten voor Beschermers. Ook ontvangt u vier keer per jaar het kleurrijke magazine Mijn Utrechts Landschap zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in het landschap dicht bij u thuis. Meer informatie vindt u op www.utrechtslandschap.nl.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en cultuur in provincie Utrecht. Onze natuur en cultuur is letterlijk dicht bij Utrechters. We zijn in 1927 opgericht en vieren in 2017 ons negentigjarig bestaan. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk vrij toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede. Meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en natuurlijk Kasteel Loenersloot.

Utrechts Landschap heeft momenteel 22.000 Beschermers. De overheid legt in toenemende mate de financiële verantwoordelijkheid voor natuur, landschap en erfgoed bij organisaties als de onze. Om ons werk voor al het moois in onze provincie te kunnen voortzetten, is het daarom essentieel om meer Beschermers te werven.