Kerstfeest op Kasteel Groeneveld: zing er op los met Majel Lustenhouwer!

Baarn – Kom Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december, naar Kasteel Groeneveld en zing mee tijdens de voorstelling Met liedjes door Nederland.

Dirigent en componist Majel Lustenhouwer, bekend van onder andere Kinderen voor Kinderen, gaat samen met kinderen op zoek naar de liedjes die verstopt zitten in de expositie Nederland is en feest! van Charlotte Dematons. Stil zitten is bijna niet mogelijk…

In de prachtige prenten over Nederland, getekend door Charlotte Dematons, valt veel te ontdekken. Spreekwoorden, spelletjes en heel veel liedjes. Samen met dirigent en componist Majel Lustenhouwer ga je op zoek naar deze liedjes en natuurlijk ga je veel zingen. Je leert zelfs een heel nieuw lied, speciaal geschreven voor deze dag. Natuurlijk staat de voorstelling op deze dag in het teken van Kerst! Net als het kasteel dat prachtig versierd is speciaal voor Kerst.

Voor het hele gezin
De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, maar zeker leuk voor het hele gezin. De voorstelling start om 11.30u, duurt 35 minuten en kost euro 7,50 per persoon (zowel kinderen als volwassenen). Kaarten zijn vooraf te koop via www.staatsbosbeheer.nl/feestopgroeneveld.

Gratis toegang tot het kasteel
Kasteel Groeneveld staat tot en met 2016 in het teken van de familietentoonstelling Nederland is een feest! waarbij de prenten van Charlotte Dematons de rode draad vormen. De voorstelling Met liedjes door Nederland is onderdeel van deze familietentoonstelling. Aansluitend aan de voorstelling heb je gratis toegang tot de tentoonstelling in het kasteel. Kinderen kunnen zich ook uitleven op de speelzolder of lekker naar buiten gaan om de buitenroute te volgen.

Over Majel Lustenhouwer
Majel Lustenhouwer heeft ruime ervaring op het gebied van het maken van muziek voor en met kinderen. Tijdens het leiden van muziekprojecten in het basisonderwijs en het spelen van zijn voorstellingen door het hele land, merkt hij steeds weer hoe belangrijk het is voor kinderen om zich te kunnen uiten door middel van muziek. Kijk voor meer informatie over Majel Lustenhouwer op www.majellustenhouwer.nl.

Bezoekersinformatie
Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer en biedt wisselende tentoonstellingen, activiteiten en evenementen aan op het gebied van bos, natuur en landschap. Het kasteel is geopend van dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van Koningsdag (27 april), Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn T: 035-5420446, www.kasteelgroeneveld.nl