Aanstromend talent strijdt om ‘De grote prijs van Leusden’ 2016

Leusden – Dit jaar al weer de 23e editie van de Grote Prijs van Leusden. Uit de aanmeldingen van dit jaar heeft de selectiecommissie weer haar best gedaan om 12 veelbelovende bands te selecteren.

Op 22 en 23 januari opent de IJsbreker vanaf 21.00 uur haar deuren voor de spannende voorrondes. Iedere avond wordt d.m.v. loting beslist in welke volgorde de bands optreden. De exacte tijden en de namen van de bands worden vervolgens op diverse plekken in de zaal aangeplakt.

De bands spelen elk maximaal 20 minuten (niet langer!) De eerste band betreedt het podium om 21.30 uur en de laatste om 0.20 uur. Op zaterdag 23 januari rond 01.00 uur wordt bekend welke 5 bands er doorgaan naar de finale van de Grote Prijs van Leusden op zaterdag 13 februari 2016.

Zaterdag 13 februari: de FINALE
Tijdens de finale op 13 februari worden de vijf bands die door de jury zijn uitverkoren en de band die door het publiek is geselecteerd, elk een half uur op het podium verwacht. Ook nu bepaalt loting weer de volgorde en worden exacte namen en tijden op diverse plaatsen in de zaal aangeplakt. Net als tijdens de voorronde speelt de eerste band om 21.30 uur en de laatste rond middernacht. Daarna volgt een spannend half uur (of langer) afwachten en rond 01.00 uur volgt de prijsuitreiking en krijgt de winnaar de traditionele mogelijkheid van een glorierijke toegift.

Voorronde 22 januari:
Thomson’s Lamp
Fill in the blanks
Moonshot
BOOS Music
CapitalO
Jack Plane

Voorronde 23 januari:
Drunk Soda
Ziggy Splint
Aphrodea
Matter of Seconds
First Aid
Nowhere Near

Grote Prijs van Leusden 2016
Entree €5,-
Deur open: 21.00 uur
Bavoorsteweg 25, Leusden
www.ijsbrekerleusden.nl