Wie wint de Grote Prijs van Leusden 2016?

Leusden – Op zaterdag 13 februari vindt van 21.00 tot 02.00 uur de alweer 23e finale van de Grote Prijs van Leusden plaats. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari hebben 11 bands 20 minuten podiumtijd gehad tijdens de voorrondes van de Grote Prijs van Leusden.

Zij hebben deze avonden gestreden om de felbegeerde finaleplaatsen. Door de jury zijn de beste, meest veelbelovende bands gekozen om hun eer te verdedigen tijdens de finale. Dit jaar zijn er ook weer vijf finalisten. Drie hiervan zijn gekozen door de jury, 1 runner-up (hoogst geëindigd met publieksstemmen en beoordeling van de jury) en een publiekswinnaar.

De 5 finalisten van 2016 zijn:
Ziggy Splynt, Thomson’s Lamp, Matter of seconds, CapitalO, BOOSmusic

Gefascineerd door klassieke muziek, punk en funk heeft Ziggy Splynt een eigen stijl ontwikkeld. Ze zorgen met hun zware riffs en harmonieuze klanken voor een bombastisch geluid en met het unieke melodieuze stemgeluid van de frontman, boven op de donkere gitaarsound, zorgt Ziggy Splynt voor een knallende show.

De naam Thomson’s Lamp, ontleent zich aan een filosofisch experiment waarbij licht en donker in elkaar verstrikt raken. Dit is terug te horen in teksten die je aanzetten tot nadenken over liefde en verlies, leven en dood, eenzaamheid en samenleving.

De dames van de ritmesectie van Matter of Seconds zorgen voor een pittige groove waarop je niet stil kan blijven staan. Samen met de galaxy-sound van de keys en ‘rechttoe-rechtaan’ gitaarriffs zorgt dit voor een mix die je niet snel vergeet

Rock, niks meer, niks minder, als het maar lekker rauw is… Dat is CapitalO

BOOSmusic is het beste te omschrijven als gefrustreerde blije muziek die ontstaat in een kelder ergens in Utrecht.

Kortom een spannende, diverse muzikale avond met een zeer hoog niveau. Iedere bezoeker krijgt de kans om te stemmen op zijn of haar favoriet.

De deuren gaan op zaterdag 13 februari om 21.00 uur open en de entree bedraagt €5,-
Voor meer informatie www.ijsbrekerleusden.nl of bel naar 033-4945691