Ook Gemeente Baarn helpt maatschappelijke organisaties via Beursvloer Baarn

Baarn – Tijdens de 6e editie van de Baarnse Beursvloer op 12 februari jl. heeft de Gemeente Baarn opnieuw een aantal wederzijdse afspraken (‘matches’) gemaakt met Baarnse maatschappelijke organisaties.

Op de Baarnse Beursvloer ontmoetten bedrijven, onderwijsinstellingen, serviceclubs en maatschappelijke organisaties elkaar om een maatschappelijk bijdrage te leveren aan de (lokale) samenleving waarvan zij deel uitmaken én om ondersteuning te vinden in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen.

De Beursvloer legt combinaties waardoor honderden mensen in beweging komen om de lokale samenleving te verbeteren en versterken. Vanuit het college van B&W waren Burgemeester Röell, wethouder Stroo en gemeentesecretaris Najib aanwezig.

De gemeentesecretaris kon tijdens de Baarnse Beursvloer weer flink wat ‘matches’ ondertekenen namens de gemeente. Zo biedt de gemeente Baarn Scoutinggroep (Mango Kwane Wilco Jiskoot) hulp aan bij het verbeteren van de vloer van het clubhuis. De scouting biedt de gemeente een ervaringsdag voor iedereen die heeft geholpen. De gemeente en BBS Werk en Inkomen bieden elkaar werkervaringsplekken aan bij hun organisaties.

Het bedrijf Kernmanagement biedt de gemeente een ‘Learn to Fly’-cursus aan en de gemeente biedt opbouwende feedback. Ook gaan medewerkers van de gemeente Kinderboerderij Canton helpen bij het schilderen en krijgen daarvoor als tegenprestatie een lunch. Ook Staatsbosbeheer en de gemeente zijn elkaar van dienst met werken in de natuur en helpende handjes. Zowel Sherpa als de Zonnebloem krijgen van de gemeente hulp bij diverse activiteiten voor mensen met een beperking. De wederprestatie is een (zelfgebakken) taart.

De gemeente is enthousiast over de gemaakte matches en gaat er enthousiast mee aan de slag. Daarbij wordt een beroep gedaan op collegeleden, managers en overige medewerkers van de gemeente. De afspraken zullen de komende maanden worden uitgevoerd.