JPA presenteert Simon Rigter/Ofer Landsberg Kwartet

Amersfoort – Woensdag 13 april presenteert het JazzPodium Amersfoort het Simon Rigter/Ofer Landsberg Kwartet bij Stadscafé de Observant.

Deze band is opgebouwd rondom de tenorsaxofonist Simon Rigter en de Israëlische gitaarvirtuoos Ofer Landsberg. De formatie bestaat verder uit bassist Steve Zwanink en drummer Wouter Kuhne. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Simon Rigter behoort nu al tot de Nederlandse jazzveteranen. Hij speelt onder andere bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. “Toen ik opgroeide, klonk bij ons thuis altijd jazz. Ik werd er al vroeg door gegrepen en koos net als mijn vader Bob voor de saxofoon. Ik huldig het eigenzinnige motto van de Amerikaanse klarinettist en saxofonist John Ruocco: de ‘never practice technique’. Verder ben ik beïnvloed door onze landgenoot Ferdinand Povel, die zowel de saxofoon als de fluit beheerst.”

Ofer Landsberg werd geboren in Israël en begon met gitaar spelen toen hij zeven jaar oud was. Hij werd al snel ontdekt en kreeg lessen van altsaxofonist Arnie Lawrence. Zoals ook uit zijn spel blijkt is hij sterk beïnvloed door Charlie Parker, Bud Powell, Dizzy Gillespie, Don Byas en Art Tatum.

Hij trok op zijn zeventiende naar New York en speelde daar al spoedig met legendarische jazzartiesten als pianisten Frank Hewitt en Gil Coggins en drummers als Jimmy Lovelace en Jimmy Wormworth. Hij onderscheidde zich als een opvallend talent en werd al snel een belangrijke speler in de scene. Hij speelde regelmatig in gerenommeerde clubs als Smalls en Fat Cat met onder andere Ari Roland, Zaid Nasser, Mike Mullins, Dwayne Clemons, Chris Byars and Sacha Perry. In deze tijd ontmoette Ofer de beroemde Barry Harris en werd een frequent deelnemer aan zijn workshops.

Ofer speelt regelmatig in Israël, maar tourt ook vaak in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Cyprus. Hij trad op bij festivals als het Red Sea Festival, Jazz Tel Aviv Festival (Cinemateque) en Aprodite Hills Jazz Festival (Paphos). Momenteel woont hij in Londen.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

www.observant.nl