Kamp Amersfoort ‘Een avond om nooit te vergeten’

Amersfoort – ‘Meer dan zoals gehoopt’, zo kan de ‘avond om nooit te vergeten’ wel worden geduid. Afgelopen donderdag, 31 maart lieten verschillende Amersfoortse artiesten van zich horen tijdens de benefietavond voor Kamp Amersfoort.

In het bijzijn van zo’n 150 prominente Amersfoorters en kunstenaar Armando, werd het begin van de fundraisingcampagne ten behoeve van de vernieuwingsplannen van Kamp Amersfoort ingeluid.

Vanaf het moment dat de gasten arriveerden in de Oranjerie van landgoed Leusderend werden zij ondergedompeld in het indrukwekkende verhaal over verleden, heden en toekomst van Kamp Amersfoort. Govert van Brakel, voormalig radiopresentator, vertolkte de tekst, geschreven door Alex Engbers, voorzitter van het Russisch Ereveld.

Vanuit de verschrikkingen tijdens WOII, werden vergelijkingen gemaakt naar wat nu gebeurt in de wereld en werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat jongeren geconfronteerd worden met dat verleden en nadenken over waarden als vrijheid, goed en kwaad. WOII dient daarbij nog steeds als moreel ijkpunt en is uitermate geschikt om dilemma’s voor te leggen die ertoe bijdragen dat men bewust keuzes maakt in eigen gedrag.

De vertelling door Govert van Brakel werd afgewisseld met een voordracht van een gedicht door de burgemeester van Amersfoort (gedicht van Nynke Geertsma), door prachtige stukken op cello en viool door Hedwig Kok en Serena Vanheuverzwijn van het Amersfoorts Jeugd Orkest, door een lied uit het verhaal over Etty Hillesum door musicalzangeres Abke Bruins en een gedicht van Hanne Postma, winnares van het 4 mei gedicht 2015.

Na dit mooie programma startte de veiling onder de bezielende leiding van Gerard de Kleijn met notaris Aart Veldhuizen aan zijn zijde.

Armando heeft bronzen boombladeren gemaakt voor Kamp Amersfoort. In 6 verschillende vormen en 6 verschillende kleuren, ieder in een oplage van 100. De nummers 1 van de 6 oplagen werden geveild. Met een startbedrag van 250 euro per boomblad, heeft de veiling 3.750 euro opgeleverd! Armando tekende persoonlijk de echtheidscertificaten van deze 6 boombladeren.

Daarna werden aandelen in de ontwikkeling van Kamp Amersfoort van 250 euro verkocht, waarbij iedere aandeelhouder een bronzen boomblad cadeau kreeg.

Naast aandelen van 25 en van 35 euro (kunstkalender Armando, t-shirt met gedicht Armando), heeft de totale avond ruim 12.000 euro opgeleverd!

Meer weten over de vernieuwingsplannen van Kamp Amersfoort?
Ook aandeelhouder worden?
Kijk op www.kampamersfoort.nl