Provincie legt verkeersplateaus aan op Wakkerendijk (N221) in Eemnes

Eemnes – In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april legt de provincie Utrecht verkeersplateaus aan op de Wakkerendijk (N221) in Eemnes ter hoogte van de op- en afrit van de A1.

Deze plateaus ondersteunen de snelheidsverlaging op dit kruispunt. Het verkeer op de Wakkerendijk wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid.

De afgelopen jaren hebben er enkele zware ongevallen plaatsgevonden op het kruispunt van de Wakkerendijk (N221) en de noordelijke op- en afrit van de A1. Naar aanleiding hiervan heeft de provincie Utrecht als wegbeheerder van dit kruispunt besloten om de maximumsnelheid ter plaatse te verlagen tot 60 km/u.

Werkzaamheden
Om deze snelheidsverlaging te ondersteunen worden er twee verkeersplateaus op de Wakkerendijk aangelegd. Eén verkeersplateau wordt aangelegd op de rijbaan vanuit Eemnes; ten noorden van de aansluiting van de A1, het andere verkeersplateau ten zuiden van de aansluiting op de rijbaan vanuit Baarn.

Planning en consequenties voor het verkeer
De werkzaamheden worden uitgevoerd in de avond en nacht van 11 op 12 april tussen 19.30 uur en 06.00 uur. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het nodig om de rijbaan af te sluiten. Tijdens deze afsluiting wordt verkeer vanuit Eemnes omgeleid via de Oud-Eemnesserweg. Het verkeer vanuit Baarn wordt omgeleid via de andere rijbaan.