Shtetl Band Amsterdam en Christian Dawid in de Speeldoos

Baarn – Shtetl Band Amsterdam is een van de meest gedreven Klezmerbands westelijk van de Wolga. Door de spontane en speelse stijl, met veel ruimte voor variatie, ontstaat ongekend gevoelige en krachtige muziek.

Het repertoire bevat zowel snelle, dansbare stukken als tedere melodieën die bij Joodse bruiloften als tafelmuziek werden gespeeld. Deze Nederlandse Klezmerband brengt het dorpsgeluid terug van oorspronkelijke Joodse volksmuziek van honderden jaren geleden.

De bezetting bestaat uit Bert Vos op viool en scordatura-viool, Iefke Wang op altviool, Gregor Schaefer op bassetl en omhangcello, Joost van Son op accordion en Roberto Haliff op poyk. Als gast treedt de beroemde meester-klarinettist Christian Dawid (uit Berlijn) op.

Kaarten
Deze voorstelling is op donderdag 26 september om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos. Kaarten € 17,50 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl en aan de kassa van Theater de Speeldoos. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per email. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 u en een half uur voor aanvang van de voorstelling.