Mishandeling op de Bavoortseweg in Leusden

Leusden – Op donderdagavond 16 maart kreeg de politie twee meldingen van mishandelingen die kort na elkaar plaatsvonden op de Bavoortseweg. Mogelijk is er verband tussen beide incidenten en de politie doet nader onderzoek.

Rond 21.05 uur fietste een 23-jarige man uit Amersfoort op de Bavoortseweg. Ter hoogte van de voetbalvelden zag hij twee jongemannen bij een scooter staan. Eén van de jongens liep op het slachtoffer af en gaf hem een trap.

Hierdoor viel het slachtoffer van zijn fiets. De tweede jongen liep vervolgens op hem af en maakte een slaande beweging, maar werd gestoord door een groepje jongens die passeerden. Daarop wist het slachtoffer weg te komen, ging naar huis en schakelde later de politie in.

Even later, rond 21.30 uur, passeerde een 45-jarige Amersfoorter op de fiets over de Bavoortseweg. Op de weg stonden drie jongemannen die hem de weg versperden. Eén van de mannen droeg een helm en er stond een scooter of bromfiets bij de jongemannen. Op de vraag of hij mocht passeren, reageerden zij agressief. Hij kreeg een duw en viel op de grond. Daarop is door alle drie de mannen geslagen. Hierdoor liep hij letsel op aan zijn gezicht.

De politie roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de politie in Leusden via tel. 0900-8844. Anoniem melden is eveneens mogelijk via tel. 0800-7000 of via M-online.