Firma De Ridder verhuist in Soesterberg

Soest – Firma De Ridder is een prachtig bedrijf dat al sinds 1926 in Soesterberg bestaat en zijn oorsprong dankt aan de aanwezigheid van het voormalig Vliegveld Soesterberg.

Een onderneming waar Soest en Soesterberg trots op zijn. De Ridder verhuist naar de Richelleweg in Soesterberg. Over deze verplaatsing hebben gemeente, De Ridder en de provincie Utrecht lange tijd gesproken. Door gebruik te kunnen maken van de middelen uit het Fonds Uitplaatsing Hinderlijke Bedrijven van de Provincie Utrecht, werd het mogelijk. Het provinciale fonds draagt € 340.000,- euro bij. Gemeente Soest is blij dit trotse, mooie en bovenal duurzame familiebedrijf te behouden voor Soesterberg.

Firma De Ridder verplaatst naar een prachtige locatie aan de Centurion Baan op het bedrijventerrein Richelleweg. Het bedrijf krijgt volop mogelijkheden om nog duurzamer zijn toekomst voort te zetten in een nieuw modern pand. Familie De Ridder is trots een Soesterbergs bedrijf te blijven. Het hechte familiebedrijf is daar 90 jaar geleden begonnen, meerdere De Ridders zijn in Soesterberg en zelfs op het eigen terrein geboren. Vanzelfsprekend voelen zij zich verbonden met het dorp. De win-win-situatie die na drie jaar praten is bereikt, biedt De Ridder nieuwe kansen. Klaar voor de volgende generaties!

Janne Pijnenborg: “Voor het prachtige bedrijf van De Ridder en de wijze waarop zij bijdragen aan Soesterberg, bestaat bij de gemeente en de raad veel waardering en groot respect. We zijn dan ook super blij dat De Ridder in Soesterberg blijft. Ook ben ik trots op dit resultaat van samenwerking tussen de provincie, De Ridder en de gemeente. Zonder het geld van het provinciale fonds FUHP was het ons niet gelukt en zonder de bereidheid van De Ridder om met ons in gesprek te blijven evenmin. Gezamenlijk maken we waar dat het welzijn en de leefbaarheid van Soesterberg een kwaliteitsimpuls krijgt. Deze stap is een bepalende succesfactor in het slagen van het masterplan.”

De huidige locatie in Soesterberg-Noord komt vrij voor woningbouw. De ontwikkelaar Smink ontwikkelt er, na de bestemmingswijziging, grondgebonden woningen. Daarmee wordt een eerste maar grote stap gezet in de transformatie van deze omgeving van bedrijven naar woningbouw. Samen met de ontwikkeling van de woonwijk op de Vliegbasis en de aanleg van een aantrekkelijke Pleisterplaats verandert Soesterberg Noord naar een trotse voorkant van het dorp.

Toen bekend werd dat de Vliegbasis dicht ging werd Soesterberg Noord aangewezen als nieuwe voorkant van het dorp Soesterberg. Samen met de Provincie Utrecht zijn plannen ontwikkeld voor zowel het dorp Soesterberg als voor de gehele omgeving van de Vliegbasis binnen het programma Hart van de Heuvelrug. Soesterberg krijgt stapsgewijs een flinke kwaliteitsimpuls. We behouden het groene en dorpse karakter. Meer woningen voor meer inwoners vormen de basis om ook meer voorzieningen te realiseren.

Soesterberg krijgt een echt dorpshart. Inmiddels zijn daarvan al meerdere zaken gerealiseerd, denk aan de aangepaste Rademakerstraat, de aanleg van de Verdiepte ligging van de Amersfoortse straat (N237) en de aanleg van meerdere ecoducten om Soesterberg heen.