Wie verdient er een lintje in Baarn?

Baarn – Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld met sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enz. kunnen een lintje verdienen.

Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult. Bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal wordt verwacht. Het gaat er dan wel om dat die werkzaamheden niet alleen goed zijn voor de onderneming of instelling waar iemand werkt, maar ook voor de samenleving.

Ieder jaar rond 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, vindt de ‘Lintjesregen’ plaats. Op de laatste werkdag voor de verjaardag van de Koning krijgen een heleboel mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving een lintje.

Dan kunt u voor hem of haar een lintje aanvragen. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen voor elke gewenste kandidaat. Doe dit wel vóór 1 augustus. Het verwerken van de aanvraag kost namelijk tijd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Floris Schrier van de gemeente Baarn, via telefoonnummer (035) 5481757 of via e-mail: floris.schrier@baarn.nl