Leerlingen krijgen buitenles over natuur in Bunschoten

Bunschoten – Op 1 mei 2017 ontving wethouder Nagel namens de gemeente Bunschoten een set boekjes van tien bomenpadwandelingen voor alle basisscholen in Bunschoten-Spakenburg.

Met de set van boekjes en cd kunnen de leerlingen, zelfstandig of onder leiding van een leerkracht, op stap gaan in de omgeving van hun eigen basisschool: een praktische vorm van biologieonderwijs. Het uiteindelijke doel is dat de leerling meer plezier krijgt in en respect voor de natuur; niet alleen in onze eigen gemeente, maar ook daarbuiten.

Op de Groen van Prinstererschool is de eerste natuurwandeling vanuit school ontwikkeld door een lid van de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten. Dit was een groot succes en dit idee is uitgewerkt in het eerste bomenpadboekje voor deze basisschool. IVN Natuurwerkgroep Bunschoten wilde dit voor alle basisscholen in Bunschoten gaan ontwikkelen, maar dit was een te grote investering voor de werkgroep. De gemeente Bunschoten en het Stimuleringsfonds Rabobank Randmeren waren bereid om dit te sponsoren en de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten kon aan de slag. Met als resultaat een bomenpadboekje en cd voor iedere basisschool in Bunschoten-Spakenburg!