Taxateur Arie Molendijk komt naar de Bibliotheek Bunschoten

Bunschoten – De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk komt vrijdag 12 mei naar de Bibliotheek Bunschoten. Hij zal van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur oude en zeldzame boeken, handschriften en oude Bijbels taxeren en hun waarde schatten. Inmiddels heeft Molendijk meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan.

Arie Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken er zelfs geheel onbekende boeken op. Molendijk is de laatste taxateur van boeken in Nederland die er geheel zijn beroep van heeft kunnen maken.

Heeft u nog iets in huis liggen wat Arie Molendijk voor u kan taxeren? Kom vrijdag 12 mei langs in de Bibliotheek Bunschoten. Van te voren aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. De kosten voor een taxatie bedragen € 5,-, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.