Elke 3e donderdag van de maand ‘rondje cultuur’ in De Hilt

Eemnes – Waar drie verschillende verhalen van mensen of bijzondere onderwerpen uit Eemnes en omgeving centraal staan. Aan bod komen uiteenlopende onderwerpen zoals: levensverhalen, ambachten, muziek , kunst of bijzondere hobby’s.

De serie avonden start op donderdag 19 september. Gastheer Marcel Peek leidt u door de avond en zorgt er ook voor dat er voldoende gelegenheid is voor ontmoeting en gezelligheid. De organisatie heeft een wel heel bijzonder programma samengesteld met kunstenaar PéPé Grégoire, muziekgezelschap Klein Eemjazz en voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage. Het programma start om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur in De Hilt. Einde programma circa 22.00 uur, waarna u onder het genot van een drankje en het luisteren naar muziek nog kunt napraten. De toegang is gratis. Kom op tijd, vol = vol.

Programma van ‘Rondje Cultuur’ op donderdagavond 19 september in de Hilt.

De ontmoeting met Pépé Grégoire
Dit voorjaar werd de inzending van deze in Laren woonachtige kunstenaar verkozen als beeld op de Minnehof. Zijn beeldontwerp ‘de ontmoeting’ deed toen nogal wat stof opwaaien. Er waren (en zijn) Eemnessers die liever een beeld van de grutto op de Minnehof zien verrijzen. Een mooiere aanleiding om een kunstenaar over zijn werk te laten vertellen kan men zich haast niet voorstellen. Pépé Grégoire vertelt hoe hij tot het ontwerp van ‘de ontmoeting’ is gekomen en wat er bij komt kijken om een beeld als dit te maken.

Klein Eemjazz
De vrolijke noot van de avond wordt verzorgd door Klein Eemjazz, bestaande uit Peter den Boer op drums en zang, Hans Rombouts op bas, Hansje Armbrust gitaar en zang en Frits Armbrust op clarinet en saxen. Zij vertellen over het ontstaan in 1981 en de ontwikkeling van hun formaties Eemjazz en over de verschillende muziekstijlen die zij spelen, zoals swing, ballads, latin, blues, oldies en ook recente hits. De avond eindigt met een gezellig optreden waarnaar geluisterd en waarop gedanst kan worden.

Jochem Uytdehaage inspireert
Natuurlijk kennen we Jochem Uytdehaage als begenadigd schaatser. Hij beleefde zijn grootste successen in 2002 toen hij Europees-, Wereld- en tweevoudig Olympisch kampioen werd. Maar hij is ook een spontaan en enthousiast verteller. Hij vertelt over de ervaringen uit zijn schaatscarrière en hoe deze van pas komen bij het inspireren en motiveren van mensen.
Wij ontmoeten u graag op 19 september.

Een tipje van de sluier voor de andere avonden: Jorrit van Bavel, vertelt over zijn bijzondere kunstcollectie, Henk Blanken vertelt over zijn, soms heel bijzondere, ervaringen als dierenarts, het onderdeel muziek is iedere avond weer anders, van klassieke muziek, via jazz, shanty tot moderne muziek . Uitgebreide informatie kunt u lezen in ons volgende bericht.