Inwoner uit Soest en Bunschoten betrokken bij openlijke geweldpleging

Amersfoort – In de nacht van zaterdag 20 mei op zondag 21 mei vond op het Stationsplein een openlijke geweldpleging plaats. Meerdere verdachten werden gearresteerd. Eén slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 00.10 uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij. De politie die met meerdere eenheden ter plaatse ging trof een grote groep van circa 30 personen aan op het Stationsplein Er werd geschreeuwd en flink getrokken en geduwd.

Eén slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Utrecht, lag gewond op de grond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Uit het relaas van de getuigen en het onderzoek bleek dat een grote groep jongeren over het Stationsplein trok en tegen voorwerpen schopten en op het dak van een taxi sloegen. Toen het slachtoffer daar iets van zei werd hij belaagd en geslagen en geschopt.

De politie arresteerde zeven verdachten in de leeftijd van 23 en 24 jaar oud. Het ging om inwoners van Bunschoten en Soest. Zij zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.