Geslaagde uitwisseling tussen Sport- en Cultuur in Soest Duitsland

Soest – Het was heel mooi weer en de stemming was prima! De sportuitwisseling op zaterdag 10 juni was een mooie sportieve ontmoeting tussen ongeveer 180 sporters uit Soest Duitsland en Soest Nederland.

Daarnaast kregen ongeveer 25 kunstenaars en kunstliefhebbers uit Soest NL een uitgebreide rondleiding “Tour des Arts” onder andere langs het onlangs modern gerestaureerde Wilhelm Morgner Museum, een grafisch atelier en het atelier van kunstenaar Fritz Risken in de Braunsteinkapelle.

Na de gemeenschappelijke opening waarbij burgemeester Eckhard Ruthemeyer samen met burgemeester Rob Metz de aftrap deden voor zowel cultuur als sport zijn de beide groepen hun eigen weg gegaan. Sinds in 2015 in Soest Nederland voor het eerst door de stichting Treff SoestSoest de sportuitwisseling is uitgebreid vindt nu voor de tweede keer deze uitwisseling plaats op het gebied van sport, cultuur en school. Beide burgemeesters zijn trots op de nieuwe opzet van de uitwisseling waardoor meer ontmoetingen tussen inwoners plaatsvinden.

Het was een veelzijdige dag met veel vrolijke ontmoetingen en gesprekken, tussen zowel de Soester sporters en Kunstenaars onderling als ook met hun uitstekende gastheren en gastvrouwen van deze zeer geslaagde dag. Over twee jaar in 2019 is de uitwisseling Treff Soest weer een thuiswedstrijd.

Sporters
De sportteams van de Redstars, AGAVS, TTV Shot en VVZ’49 speelden vriendschappelijke wedstrijden met hun Duitse verenigingen, De einduitslag van alle gespeelde wedstrijden was 4-4, een mooi gelijkspel passend bij de harmonisch verlopen dag. Zie *uitslagen. De sporters gingen daarna met elkaar nog gezellig even de stad in en sloten af met een gezamenlijke maaltijd bij het schoolcentrum waar de wedstrijden waren gespeeld.

Kunstenaars
De kunstenaars werden ook zeer gastvrij ontvangen en bezochten verschillende ateliers, eerste het Wilhelm Morgner Museum en de artotheek, de kunstzaal van de kunstvereniging, een grafisch atelier, een koperdrukker, de Braunsteinkapelle, waar Fritz Risken zijn atelier heeft en uiteindelijk een gezellige ontmoeting met heel veel lekkernijen in de st. Thomas Kirche.