Voedselbank krijgt tijdelijk onderdak in De Loef Baarn

Baarn – Voedselbank Gooi en Omstreken krijgt tot uiterlijk 1 januari 2018 onderdak in voormalig gymzaal De Loef aan de Prof. Fockema Andreaelaan in Baarn. De gymzaal staat nu leeg en zal op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

Het college van B&W stelt het leegstaande pand tijdelijk ter beschikking, omdat de Voedselbank dringend op zoek is naar andere huisvesting. Daarbij brengt de gemeente geen huur in rekening. Deze oplossing geeft de Voedselbank de tijd en ruimte om een geschikte plek te vinden voor de langere termijn.

Omdat hun huidige locatie aan de Hermesweg niet voldoet, klopte de Voedselbank bij de gemeente aan voor hulp. Het college heeft aan die vraag gehoor gegeven.

Wethouder Van Roshum: “Het is jammer dat een Voedselbank nodig is, maar tegelijk heel belangrijk dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen voor de mensen die het nodig hebben. Daarom wilden wij graag meedenken aan een oplossing. Die is gevonden in de leegstaande voormalige gymzaal De Loef, eigendom van de gemeente. Vanaf die plek kan de Voedselbank in 2017 doorgaan met hun belangrijke werk, terwijl zij op zoek zijn naar een meer permanente plek in Baarn.”