Werkzaamheden centrum van start in Baarn

Baarn – De herinrichting van het centrum van Baarn gaat beginnen. De komende twee weken staat het groot onderhoud van het begin van de Laanstraat op het programma. Na de zomer wordt ook de rest van het winkelgebied in fases aangepakt.

Wethouder Jansma: “Ik ben blij dat we aan de slag kunnen!” Over de opknapbeurt van het centrum is jarenlang gesproken. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad het ambitieniveau bepaald. “Baarn krijgt een levendig centrum dat zowel aantrekkelijk is voor de inwoners van Baarn als voor bezoekers en voor jong en oud”, licht Jansma toe. “Op de kruisingen van de Laanstraat met de Laandwarsstraat, de Spoorstraat/Teding van Berkhoutstraat en met de Mollerusstraat komen pleintjes waar ook ruimte is voor kleine evenementen. Verder willen we graag dat verschillende type winkels zich gaan afwisselen met horecagelegenheden om zo samen een breed assortiment te creëren. Zo moet het centrum ook aantrekkelijk worden voor nieuwe bezoekers en nieuwe ondernemers.”

De gemeente pakt de herinrichting in fases aan. Op maandag 26 juni is het begin van de Laanstraat, tussen de Nieuwstraat en Nieuw Baarnstraat aan de beurt. Daar wordt de rijbaan opnieuw bestraat met de huidige stenen. Daarnaast pakt aannemer Rijkeboer – in opdracht van de gemeente – de grootste verzakkingen in de loopstroken aan en zet palen en fietsenrekken waar nodig recht. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 7 juli afgerond.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Het deel van de Laanstraat tussen Nieuw Baarnstraat en Nieuwstraat is dan alleen bereikbaar voor voetgangers. (Vracht)auto’s kunnen het beste omrijden via de Nieuwstraat en fietsers moeten afstappen. Het gebied waarbinnen de werkzaamheden plaatsvinden, is in de weekenden wél open voor het verkeer.

Vanaf september krijgt de rest van de Laanstraat een nieuwe look. Naar verwachting is in juli bekend welke aannemer de opdracht gegund wordt. Het gehele centrum is in november 2018 gereed.