Baarn krijgt Inwonertop

Baarn – In Baarn neemt burgemeester Röell het initiatief voor een Inwonertop. Een bijeenkomst waarbij de dialoog met inwoners centraal staat. Diverse gemeenten experimenteren op verschillende manieren met een participatieve democratie.

In zijn nieuwjaarstoespraak vroeg burgemeester Röell aandacht voor een duurzame verbinding tussen de Baarnse gemeenschap en het gemeentebestuur. Tijdens zijn herbenoeming op 31 maart nam de burgemeester het initiatief voor het organiseren van een Inwonertop. “Ik zie de Inwonertop als een nieuwe vorm om gemeente, politiek en inwoners met elkaar te verbinden. Samen kunnen we dat in Baarn.”

De Inwonertop heeft als doel om enerzijds op te halen wat leeft binnen Baarn en anderzijds inwoners te verbinden met hun leefomgeving. Het is een dialoog tussen inwoners uit Baarn, Eembrugge en Lage Vuursche. Een dag lang gaan inwoners in gesprek over de maatschappelijke agenda: wat vinden zij nu echt belangrijk? De ideeën worden uitgewerkt in concrete voorstellen.

Deze maand starten de voorbereidende werkzaamheden. Door loting krijgen sommige inwoners een uitnodiging om deel te nemen. De Inwonertop vindt in het najaar plaats.